Treasures of Devon & Cornwall - B&B

Het reisschema van deze rondreis
Googlemaps wordt geladen

Route en aantal nachten

Ashburton [2] - Looe [2] - Falmouth [2] - Barnstaple [2]

.

DAG 1: Naar Dartmoor National Park

2 nachten - 435 km
Aankomst in Devon. Onderweg naar uw accommodatie kunt u een bezoek brengen aan de grote stad Exeter, waar u prima kunt winkelen. Daarnaast kunt u ook Exeter Cathedral en het middeleeuwse Exeter Castle bezichtigen. U verblijft 2 nachten aan de rand van het Dartmoor National Park.
Afstand Dover-Dartmoor ca. 425 km, Folkestone-Dartmoor ca. 415 km en Harwich-Dartmoor ca. 460 km.


DAG 2: Dartmoor National Park

Tocht door het Dartmoor National Park met zijn prehistorische overblijfselen, de verschillende soorten vogels en de Dartmoor pony's die hier al vanaf de 10e eeuw vrij rondlopen. In het dichtbij gelegen Lydford Gorge kunt u prachtige wandelingen maken. U kunt ook een bezoek brengen aan het nabij gelegen marktplaats Tavistock, waar u de ruines van Tavistock Abbey vindt. U vindt hier gezellige winkels, restaurants en pubs, waar u een heerlijke 'pint' bier kunt nuttigen.


DAG 3: Looe via Plymouth

2 nachten - 80 km
U reist naar de maritieme stad Plymouth voor een bezoek aan het National Marine Aquarium of u beklimt de 93 treden van de vuurtoren Smeatons Tower. Verder naar Looe, waar u verblijft 2 nachten.


DAG 4: omgeving St Austell

Via het leuke kustplaatsje Fowey met zijn pittoreske haven naar het beroemde bij St Austell gelegen Eden Project. Hier ziet u de grootste kassen ter wereld met diverse plantensoorten en u ervaart de verschillende klimaten.


DAG 5: Falmouth via Truro

2 nachten - 90 km
U reist verder naar het zuidwesten van Cornwall, waar u overnacht in de omgeving van Falmouth, een populaire havenstad met de diepste natuurlijke haven van West-Europa.


DAG 6: Penzance & Land's End

Vandaag bezoekt u de badplaats Penzance met St. Michaels Mount. Dit eilandje is een nationaal monument in zee met een middeleeuws kasteel, exotische tuin en een kerk. Bij eb kunt u naar het eiland toe lopen en bij vloed vaart de pont. U kunt ook verder rijden naar Land's End, het meest zuidwestelijke puntje van Cornwall met het Minack Theatre. Dit theater ligt op de rotsen en bied een prachtig uitzicht over de kustlijn. In de zomermaanden kunt u voorstellingen van Romeo & Juliet of Midzomernachtdroom zien.
U kunt vandaag eventueel een bezoek brengen aan het kunstenaarsstadje St. Ives met zijn vele ateliers, studio's en winkeltjes.


DAG 7: Barnstaple via Tintagel

2 nachten - 200 km
U rijdt vandaag naar de omgeving van Barnstaple of Ilfracombe, bij het Exmoor National Park, waar u 2 nachten verblijft.
Onderweg kunt u Padstow met z'n vissershaven bezoeken. Of breng een bezoek aan het kasteel van koning Arthur uit de 5e en 6e eeuw, Tintagel Castle.


DAG 8: Exmoor

Vandaag kunt u een dagtocht maken door het Exmoor National Park, met schitterende landschappen en waar edelharten, hoenders, pony's en schapen vrij rondlopen. Rijdt eerst langs The North Devon Heritage Coast. Het landschap varieert van wilde kliffen, spectaculaire watervallen en rotsachtige baaien tot duinen en stranden, beboste combes en valleien.


DAG 9: Einde rondreis

Einde rondreis.
Afstand: vanaf Barnstaple / Ilfracombe naar: Harwich ca. 490 km / Dover ca. 480 km / Folkestone ca. 420 km