The Tongue Hotel

Algemene informatie

Centrum van Tongue

19 slaapkamers met bad/douche en toilet

Ontbijt inbegrepen

Familiekamer mogelijk

Diner mogelijk


Beschrijving

Dit hotel is gevestigd in een voormalige sport-lodge uit de 19e eeuw en bevindt zich in het dorpje Tongue in de noordelijke hooglanden. Het kijkt uit op het prachtige Kyle of Tongue, Ben Loyal, Ben Hope en de ruïne van Castle Varrich. Het biedt luxe kamers, een gezellige bar, een restaurant en elke ochtend een traditioneel Schots ontbijt.
De 19 kamers zijn individueel ingericht met historische elementen, zoals houten lambrisering, een open haard en antieke meubels. Ze zijn voorzien van een karaf sherry, snoep, een tv, koffie- en theefaciliteiten en toiletartikelen van Gilchrist&Soames.
Het restaurant serveert een traditioneel Schots ontbijt en pap, fruit, ontbijtgranen en yoghurt. Alle ingrediënten worden lokaal geproduceerd. Gasten kunnen genieten van snacks en barmaaltijden, of van meer formele maaltijden met een uitgebreide kaart met whisky's en wijnen beschikbaar.
De nabijgelegen nationale natuurreservaten Loch Fleet en Knockan Crag zijn ideaal om te wandelen, vissen en klimmen. Vanuit het dorpje Tongue bereikt u Ben Loyal; de koningin van de Schotse bergen. Ben Hope is de meest noordelijke Munro van het Verenigd Koninkrijk en ligt op minder dan 30 minuten rijden afstand. Tongue markeert ook het eindpunt van de lange wandelroute the Sutherland Way. De noordelijke kustlijn beschikt over mooie zandstranden, zoals Coldbackie, Talmine, Achininver en Torrisdale Bay.

Gratis privéparkeren beschikbaar bij de accommodatie