Yorkshire & Lake District - Bed & Breakfast

Het reisschema van deze rondreis
Googlemaps wordt geladen

Route en aantal nachten

Thirsk [2] - Lake District [3] - Hexham [2]

.

Dag 1: Thirsk via York

2 nachten - 110 km
Via York naar de omgeving van Thirsk, aan de rand van het North York Moors National Park voor twee overnachtingen. Het pittoreske en sfeervolle York is absoluut één van de mooiste steden van Groot-Brittannië. De bekendste bezienswaardigheid in York is de Minster; de beroemde kathedraal die de stad zijn typerende karakter geeft. Naast de Minster heeft York zijn bezoekers nog veel meer te bieden; prachtige middeleeuwse stadsmuren, leuke musea en nauwe, kronkelige straatjes waar u uren kunt ronddwalen. Ontdek het kortste straatje van York, de Whip-ma whop-ma gate, snuffel rond in de vele antiekwinkeltjes, of geniet van een echte Engelse 'afternoon tea' in één van de beroemde tearooms!
Afstand Hull- Thirsk ca. 130 km en Newcastle-Thirsk ca. 105 km.


Dag 2: North York Moors National Park

U kunt een tocht maken door het North York Moors National Park. Het park vormt het grootste stuk heide van Engeland en herbergt interessante bezienswaardigheden als de North Yorkshire Moors Railway en de ruïnes van Rievaulx Abbey. Vanaf Sutton Bank National Park Centre kunt u een wandeling maken en geniet van het geweldige uitzicht vanaf de dramatische helling van Sutton Bank over de Vale of Mowbray en de Vale of York. Dierenarts en auteur James Herriot verklaarde het tot het "mooiste uitzicht van Engeland". Breng eventueel een bezoek aan Castle Howard. Dit mooie 18e eeuwse landgoed werd gebruikt voor de film 'Brideshead Revisited' en wordt omgeven door prachtige tuinen.


Dag 3: Lake District via Yorkshire Dales National Park

3 nachten - 150 km
Dwars door het Yorkshire Dales National Park: door het Wensleydale naar de watervallen van Aysgarth. In Askrigg werd de tv-serie rond James Herriot opgenomen. In het Yorkshire Dales National Park kunt u ook het bezoekerscentrum bezoeken bij Aysgarth of Hawes met het Dales Countryside Museum bij het Hawes treinstation. U kunt hier ook mooie wandelingen maken, evenals in het Lake District. U verblijft 3 nachten in het Lake District.


Dag 4 en 5: Lake District National Park

U heeft twee dagen om het prachtige Lake District te verkennen. Geniet van langgerekte meren als Lake Windermere en Coniston Water, en pittoreske dorpjes als Bowness, Ambleside en Hawkshead. Wandelliefhebbers komen in het Lake District zeker aan hun trekken. Leuk voor het hele gezin is een bezoek aan het museum van Beatrix Potter, schrijfster van de bekende Peter Rabbit boekjes.


Dag 6: Hexham via Hadrian's Wall

2 nachten - 145 km
Via Carlisle en de Hadrian's Wall naar de omgeving van Hexham voor twee overnachtingen. De muur, waarvan nog grote delen bewaard zijn gebleven, werd door de Romeinen gebouwd.


Dag 7: Northumberland National Park

Tocht door het Northumberland National Park, met bosrijke valleien, glooiende heuvels en het meer Kielder Water.


DAG 8: Einde Rondreis

Einde rondreis.
Reist u terug naar Nederland vanuit Newcastle, dan kunt u vandaag nog Newcastle of het kathedraalstadje Durham bezoeken.
Afstand Hexham-Hull ca. 215 km en Hexham-Newcastle ca. 45 km.