Wonderful Wales - Inns & Hotels

Het reisschema van deze rondreis
Googlemaps wordt geladen

Route en aantal nachten

Tintern/Chepstow [2] - Haverfordwest [2] - Snowdonia [2]

.

Dag 1: Naar Tintern

2 nachten - ca. 350 km
Aankomst in het zuiden van Wales. U verblijft 2 nachten in de omgeving van Tintern, bij Chepstow. Onderweg kunt u onder andere een bezoek brengen aan de bekende streek The Cotswolds, waar u de pittoreske dorpjes Stratford-upon-Avon, bekend vanwege William Shakespeare, Stow-on-the-Wold en Bourton-on-the-Water kunt vinden. Brengt u ook vooral bij aankomst een bezoek aan Tintern Abbey.
Afstand Dover-Tintern ca. 345 km, Hull-Tintern ca. 355 km en Harwich- Tintern ca. 360 km.


Dag 2: Brecon Beacons National Park

U kunt een tocht maken door het Brecon Beacons National Park langs bergen, beboste dalen en watervallen. Maak eens een stop met de auto en wandel door het park. U zult versteld staan van de prachtige vergezichten. In het meest noordelijke punt van het park ligt het boekenstadje Hay on Wye en is zeker de moeite van een bezoek waard. In het westen vindt u het historische stadje landeilo, waar u het spectaculaire Dinefwr Castle en Carreg Cennen Castle kunt bewonderen. Ten zuiden van het National Park vindt u de beroemde valleien, bekend vanwege hun rol in de Industriële Revolutie. In het Rhondda Heritage Parkin Trehafod vindt u nog veel overblijfselen uit het verleden, net als in het Big Pitt National Coal Museum bij Blaenavon, een locatie op de bekende Werelderfgoedlijst.


Dag 3: Naar Pembrokeshire

2 nachten - 215 km
U reist vandaag langs de kust naar de omgeving van Pembroke voor twee overnachtingen. Brengt u vooral onderweg een bezoek aan de moderne stad Cardiff, met Cardiff Castle, de imposante City Hall en het National Museum of Wales, alvorens u verder rijdt naar Swansea. Swansea is een gezellige stad aan zee en de geboorteplaats van de dichter Dylan Thomas en de bekende actrice Catherine Zeta Jones. Vlakbij vindt u de Victoriaanse badplaats Mumbles, beter bekend als de ‘Poort van Gower’, een schiereiland dat het eerste gebied van Groot-Brittannië was dat uitgeroepen werd als ‘Bijzonder Natuurschoon’.


Dag 4: Pembrokeshire Coast

Vandaag kunt u naar het Nationaal Park Pembrokeshire Coast. Hier vindt u de kleine badplaatsjes Tenby, Pembroke en St. Davids, gelegen tussen de hoge kliffen en met prachtige stranden. In Pembroke kunt u het gelijknamige kasteel bezoeken en in St. Davids vindt u de grootste kathedraal van Wales. Langs de hele zuidwestkust loopt het Pembrokeshire Coast Path, waarlangs u mooie wandelingen kunt maken en kunt genieten van de spectaculaire vergezichten.


Dag 5: Beddgelert via Aberystwyth

2 nachten - 210 km
Langs de kust rijdt u naar de traditionele vissersplaats New Quay, waar u onder andere dolfijnen en zeehonden kunt zien en een bezoek kunt brengen aan de haven en het historische centrum. U rijdt verder naar het stijlvolle stadje Aberaeron, bekend vanwege het heerlijke eten aan de kade, een perfecte stop voor een lunch. U vervolgt uw weg naar Aberystwyth, een universiteitsstadje met promenade en Victoriaanse tramlijn. Ten oosten van Aberystwyth vindt u het dorp Devil’s Bridge, die bekend staat om de 3 bruggen die over elkaar heen zijn gebouwd, de smalspoorstoomtrein van Aberystwyth door de groene Vale of Rheidol naar Devil’s Bridge en de waterval van de rivier de Mynach. Via King Arthur’s Labyrinth bij Corris, de attractie Celtica in Machynlleth en de Italiaans ogende stad Portmeirion rijdt u door het indrukwekkende Snowdonia National Park naar de omgeving van Beddgelert, waar u 2 nachten zult verblijven.


Dag 6: Snowdonia National Park

Mooie tocht door het prachtige Snowdonia National Park. Ontdek het prachtige landschap per stoomtrein. Vanuit Llanberis vertrekt de trein naar de top van Mount Snowdon, de hoogste berg in Wales. U vindt in het Nationaal Park onder andere vele bergen, meren, bosgebieden, valleien, maar ook ruïnes, kastelen en kerken. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Llechwedd leisteengroeven of het schilderachtige plaatsje Betws-y-Coed, waar u een bezoek kunt brengen aan St. Michaels Church, het oudste gebouw van Betws-y-Coed. Uiteraard zijn er ook diverse recreatie- en watersportmogelijkheden in het gebied, zoals wandelen, fietsen, klimmen, golfen, vissen, paardrijden, skiën en kanoën.


Dag 7: Einde rondreis

Einde rondreis.
Afstand Beddgelert-Dover ca. 535 km, Beddgelert-Hull ca. 345km en Beddgelert-Harwich ca. 471 km.