Lake District & Scotland - Inns & Hotels

Het reisschema van deze rondreis
Googlemaps wordt geladen

Route en aantal nachten

York [1] - Lake District [2] - Glasgow [1] - Oban [1] - Inverness [1] - Perthshire [1] - Edinburgh [2] - Hexham [1]

.

Dag 1: Naar York

1 nacht - 100 km
Aankomst in de omgeving van York. waar u de komende nacht verblijft. In York kunt u de bekende ‘Minster’ bezoeken, de grootste gotische kathedraal van Noord Europa of u gaat lekker struinen door de vele straatjes en leuke winkeltjes die de stad rijk is. Neemt u hier ook vooral de tijd om een kopje thee te drinken met daarbij een lekkere scone in één van de vele ‘tearooms’, zodat u alvast met een Engels tintje aan uw reis kunt beginnen.
Afstand Hull-York ca. 65 km en Newcastle-York ca. 140 km.


Dag 2: Lake District via Yorkshire Dales National Park

2 nachten - 170 km
U reist verder via het Yorkshire Dales National Park door naar het Lake District, bekend als de mooiste plek van Engeland, met meren, bergen en steile passen. In het Lake District National Park kunt u heerlijk wandelen en genieten van de mooie omgeving. Collies houden de vele schapen bijeen. In het Lake District is eveneens de hoogste berg van Engeland te vinden, Scafell Pike. Waste Water, het diepste meer van het Lake District, is een uitstekend beginpunt om deze berg te beklimmen. U kunt hier ook nog Lake Windermere bezichtigen, het grootste meer van Engeland, waar u mooie wandelingen kunt maken of rustig langs het meer de vele watersporters bewonderen. U verblijft 2 nachten in het Lake District.


Dag 3: Lake District

Naast de vele natuur kunt u ook veel cultuur vinden in het Lake District. U vindt hier veel kastelen, overblijfselen uit de Romeinse tijd, middeleeuwse kerken en nog veel oudere steencirkels. Brengt u ook een bezoek aan de leuke dorpjes Bowness, Ambleside en Hawkshead. Wilt u meer te weten komen over bekende personen zoals William Wordsworth, John Ruskin of Beatrix Potter, de schrijfster van de bekende Peter Rabbit boekjes, dan kunt u in deze plaatsen meer informatie in winnen. U vindt hier bijvoorbeeld ook vele musea en galerijen, zoals The Armitt Museum in Ambleside of The Beatrix Potter Gallery in Hawkshead bezoeken.


Dag 4: Glasgow via Gretna

1 nacht - 215 km
Vandaag laat u het Lake District achter u en rijdt u naar Schotland en wel naar de bruisende stad Glasgow. Deze schitterende Victoriaanse stad is ideaal om te shoppen. U kunt uw hart ophalen aan de leuke winkeltjes, gezellige restaurants en trendy pubs, waar u een heerlijk ‘pint’ kunt gaan drinken. Daarnaast kunt u ook goed cultuur snuiven bij de vele historische monumenten of ga eens op zoek door de stad naar de aparte werken van de architect en ontwerper, de Glasgowse Charles Rennie Mackintosh. U verblijft 1 nacht in de omgeving van Glasgow.


Dag 5: Oban via Loch Lomond

1 nacht - 160 km
U rijdt verder door het prachtige Trossachs naar de kust in de West Highlands. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het fraaie Inveraray Castle, alvorens u verder rijdt richting Oban. Als u vanaf de berg naar beneden rijdt heeft u een schitterend uitzicht over de kustplaats, een plaats om heerlijk bij te komen van de drukte uit Glasgow. U kijkt uit over de pittoreske baai, de kleine vissersbootjes en de ferry’s die van en naar de vele kleine eilandjes varen voor de kust. Oban is de hoofdstad van de West Highlands en is een gezellige drukke plaats waar veel te zien en te doen is. U verblijft 1 nacht in de omgeving van Oban.


Dag 6: Inverness via Loch Ness

1 nacht - 175 km
Vandaag gaat u naar de omgeving van Inverness, waar u 1 nacht verblijft. Onderweg kunt u eventueel nog een bezoek brengen aan Fort William, vanwaar u met de trein naar Glenfinnan de route van de Hogwarts Express van Harry Potter kunt volgen over de bekende viaduct die te zien is in de films. U rijdt vervolgens langs het bekende Loch Ness, waar u wellicht een glimp kan opvangen van de bekende ‘Nessie’, het monster van Loch Ness. Inverness is een kleurrijke stad en het toneel van een levendige culturele happening. Loopt u eens langs de rivier in de richting van Caledonian Canal, waar u heerlijk tot rust kunt komen. Steek de rivier over, over één van de kleine bruggetjes, en breng een bezoek aan Bught Park. Vlakbij vindt u Floral Hall, een waar extase van subtropische planten en bomen en een kleine waterval. Als u in de andere richting loopt van de rivier, richting de haven, kunt u de berg Ben Wyvis wellicht zien liggen.


Dag 7: Perthshire via Cairngorms National Park

1 nacht - 175 km
U rijdt verder naar Perthshire waar u de komende nacht verblijft. Bij Aviemore kunt u nog een bezoek brengen aan het Cairngorms National Park, het grootste park van Groot-Brittannië. Hier vindt u oude pijnbomen, bergtoppen, meren, rivieren, heidevlaktes, bossen en een unieke wildlife. Met een treintje kunt u zelfs helemaal naar de top van Cairn Gorm. Het pittoreske dorpje Pitlochry biedt vele gezellige restaurantjes en pubs waar u heerlijk kunt eten. Pitlochry is, evenals Aberfeldy, een uitstekend uitgangspunt om de omgeving te ontdekken. U kunt hier leuke wandelingen maken langs rivieren en meren, door bossen en over bergen. De hoge toppen van de legendarische Grampian Mountains en de beboste hellingen zorgen voor uitzonderlijke vergezichten. De stille rivieren en meren zorgen ervoor dat u heerlijk kunt genieten van de rust en de omgeving. Bij Perth kunt u nog het fraaie Scone Palace bezoeken.


Dag 8 : Edinburgh via Stirling of St Andrews

2 nachten - 150 km
Vanuit Perthshire rijdt u naar de omgeving van Edinburgh, waar u 2 nachten verblijft. Onderweg kunt u eventueel nog een bezoek brengen aan Stirling, waar u onder andere Stirling Castle en Stirling Old Bridge, waar vlakbij de brug lag waar William Wallace een belangrijke overwinning voor de Schotten behaalde, kunt bezichtigen.
In plaats van Stirling kunt u via Dundee met het nieuwe V&A (Victoria and Albert) museum rijden. Daarna via het historische kuststadje St. Andrews, met zijn prachtige ruïnes van een kathedraal, een kasteel en mooie vergezichten naar de vissershavens van Anstruther en Crail. Misschien is er tijd om "Fish & Chips" te eten voordat u verder via Dunfermline naar Edinburgh rijdt.
In Edinburgh kunt u onder andere een bezoek brengen aan het indrukwekkende Edinburgh Castle. Vanuit het kasteel loopt de bekende Royal Mile naar het Koninklijke Palace of Holyrood House, het officiële Schotse verblijf van de koningin.


Dag 9 : Edinburgh

Vandaag kunt u de hele dag doorbrengen in de fraaie stad Edinburgh. U kunt de stad verkennen door de Hop on Hop off bus te pakken door de stad of één van de vele rondleidingen te nemen. Een aanrader is om een Ghost Walk te doen, een avondrondleiding vol spanning, die overal georganiseerd worden. U kunt ook wat rustiger aan doen en lekker gaan winkelen in Princes Street en daarna een grote pint bier of een lekkere Schotse whisky nemen in één van de vele pubs die Edinburgh rijk is.


Dag 10: Hexham via Northumberland National Park

1 nacht - 175 km
Vandaag verlaat u Schotland en rijdt u verder door naar Noord Engeland. De schoonheid van dit gebied vind u vooral in de vele bekroonde attracties, kastelen, landhuizen en schitterende tuinen die er aanwezig zijn. Een bezoek aan het Werelderfgoed Hadrian’s Wall, waar de Romeinen als eerste marcheerden, kan niet ontbreken. U kunt ook een bezoek brengen aan Alnwick Castle, bekend als Hogwarts van de Harry Potter films. U rijdt door het mooie Northumberland National Park naar de omgeving van Hexham, voor 1 overnachting.


Dag 11: Einde rondreis

Einde van de rondreis.
Afstand Hexham - Newcastle ca. 60 km en Hexham - Hull ca. 250 km.