Corona Info

Reizen naar en in Britain

Maak en boek geen reizen naar het buitenland tenzij strikt noodzakelijk. Vakantie en familiebezoek zijn geen noodzakelijke reizen. Dit geldt tot t/m 31 maart. Of u daarna weer naar het buitenland kunt reizen, is nog niet bekend.
Het reisadvies vanuit Nederland leest u hier. In de rubriek ‘Coronavirus’ vindt u meer informatie.

De situatie verandert voortdurend, dus we raden u aan om de officiële kanalen te raadplegen.

Wanneer u intussen nog vragen heeft bel of e-mail ons gerust.


Inreisbeperkingen Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

Bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk is het tonen van een negatieve COVID-19 (snel)test vereist. De test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Daarna bent u verplicht om in thuisquarantaine van 10 dagen te gaan. Voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk moet u een afspraak maken voor een PCR-test op dag 2 en dag 8 van de quarantaine in het VK (GBP 210 per persoon.) U dient het bewijs van de geboekte test te overleggen bij binnenkomst. U moet het zelf regelen en betalen.

Meer informatie over de testvereisten kunt u vinden op de website van de Britse overheid.
Is de test die voor vertrek is afgenomen geen PCR test? Dan moet u er op letten dat de precieze specificaties en sensitiviteit van de test (zoals geformuleerd op de website van de Britse overheid) op het certificaat vermeld staan.

U kunt op de website van de Britse overheid (informatie in het Engels) richtlijnen vanuit de Britse overheid vinden, over de criteria voor testprocedures ten behoeve van internationaal reisverkeer.

Voor aankomst in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland moet u uw reis- en contactinformatie doorgeven via het Contact Locator Form.

Bij vertrek naar Nederland
U moet als reiziger uit een hoogrisicoland 2 negatieve testuitslagen laten zien als u naar Nederland reist. Dit is omdat reizigers uit hoog-risicogebieden een risico vormen op de import en verspreiding van het coronavirus. De verplichte testuitslagen vervangen nooit andere coronamaatregelen, zoals het inreisverbod, quarantaine of vaccinatie.

Klik HIER voor informatie.


Ferries en Eurotunnel

Alle ferry routes en Eurotunnel functioneren volgens (soms aangepaste) dienstregeling.
Uiteraard zijn alle corona maatregelen nog steeds van toepassing.

Verblijf

In Groot-Brittannië zijn veel accommodaties en de meeste bezienswaardigheden en toeristische attracties gesloten.
Uiteraard zijn overal nog steeds corona maatregelen van kracht, zoals het afstand houden en mondkapjes in het openbaar vervoer.